Hard Work

- Dudelange

 

 

 

 

04.03.2017 - 13.04.2017

 

Met o.a. VINCEN BEECKMAN - MICHEL COUTURIER - RONNY DELRUE - FLORIS HOVERS - IRIS HUTEGGER - MICHAËL MATTHYS - RITA PUIG-SERRA COSTAOpening 04.03.2017  

CENTRE D'ART
NEI LIICHT
RUE DOMINIQUE LANG
DUDELANGE / Luxemburg

CENTRE D'ART 
DOMINIQUE LANG
GARE DUDELANGE-VILLE
DUDELANGE / Luxemburg


Gecureerd door Jacques Cerami. http://www.galeriecerami.be

Object Rotterdam

10-12 februari - SS rotterdam

The fair is a platform for the latest limited editions and one-offs from well-known and upcoming designers working in different design disciplines and various materials. OBJECT is thé place where the cutting edge between design, crafts, fashion, architecture and art becomes evident and a must see for collectors, professionals and other design minded people.

OBJECT 2017 welcomes you again to the ss Rotterdam, the former flagship of the Holland America Line. Beautifully overlooking the river Maas and the skyline of the dynamic city of Rotterdam, the ship and fair offer you a unique experience. During three days OBJECT opens its doors to collectors, professionals and other design minded people. This year the fair is even bigger and better! Over 75 designers will present their work in the dining halls, the cabins and the in- and outdoor decks. For the first time we will also occupy the old machine rooms of the ss Rotterdam. And there is more: speeddates on Friday, a design bingo on Saturday and a design action to conclude with on Sunday!

During the fair there is a free shuttle service that connects you to the other art events in town. Easy does it.

OBJECT is held February 10-12 2017.

ADDRESS
ss Rotterdam
3de Katendrechtsehoofd 25, Rotterdam
More info

OPENING HOURS
Friday 10, Saturday 11 & Sunday 12 February
From 11h – 19h

ENTRANCE FEE
10,- euro
Children under 12 for free

The fair is affiliated to the other events of the Art Rotterdam Week and powered by Rotterdam Festivals.

Art Rotterdam

- Beursplein 37, Rotterdam

Contemporary Art Fair

The Hague Art Gallery, stand 66


De 6e editie van Rotterdam Contemporary Art Fair vindt plaats in het World Trade Center in Rotterdam, tijdens de Rotterdam Art Week, samen met Art Rotterdam en andere evenementen, waarmee de grootste kunstweek van Nederland wordt gecreëerd. De week vindt plaats van

Woensdag 8 tot en met zondag 12 februari 2017.

De afgelopen jaren vond de beurs plaats in de Cruise Terminal op De Kop van Zuid. In 2017 verhuist de beurs naar het World Trade Center in het hart van de stad. De nieuwe locatie biedt de mogelijkheid tot uitbreiding van 72 naar meer dan 90 stand presentaties. Daarnaast biedt het de beurs de kans verder te internationaliseren.

Deze uitbreiding zorgt voor een bredere presentatie van het huidige hedendaagse kunstaanbod en een groter en internationaler platform voor galeries en expositieruimtes.

woensdag 8 – zondag 12 februari 2017

World Trade Center Rotterdam
Beursplein 37
3011 AA, Rotterdam

 

 

 

Expo #1 Furniture meet toys

- Stockholm

 

Stockholm Design Week

Expo #1 'Furniture meet toys'.

With work from: Floris Hovers, Jenny Nordberg, Siebensachen,
Erik Olovsson, Kyuhyung Cho, Acne JR.

At JR–Work–Shop, Hökens Gata 8. Open every day 11–20
during Stockholm Design Week 2017, February 6–12.

A part of Mosebacke Design District.

 

Nationale Tulpendag

- Amsterdam

Floris Hovers ontwerpt pluktuin met 200.000 tulpen

Dutch Design op Nationale Tulpendag

 

Ontwerper Floris Hovers is verantwoordelijk voor de vormgeving van de reusachtige pluktuin met ruim 200.000 tulpen. Op zaterdagochtend 21 januari 2017 leggen tulpenkwekers op de Dam in Amsterdam de ‘Dutch Design’-tuin aan; vanaf 13.00 uur mag iedereen gratis tulpen plukken.

 

Dutch Design

Het thema van de Nationale Tulpendag 2017 is ‘Dutch Design’. Nederlands ontwerper Floris Hovers maakte op verzoek van de tulpenkwekers het tuinontwerp. Hovers: “Mijn werk zet ik graag de schoonheid van de eenvoud centraal. De tulp is wat dat misschien wel de ultieme bloem. Voor het tuinontwerp heb ik bloeiende bollenvelden als uitgangspunt genomen. Lange rijen met volop kleur die weliswaar rechthoekig lijken, maar het vaak niet zijn. Dat komt ook terug in het tuinontwerp. Als knipoog naar de wonderlijke natuur zijn in de lange banen ook kleine vlakken met een kleurafwijking aangebracht.” In de tulpentuin is een mix van verschillende kleuren te zien: geel, oranje, rood, wit, roze en paars.

 

Nationale Tulpendag

Nationale Tulpendag, de derde zaterdag van januari, wordt voor het zesde jaar op rij gehouden. Op deze feestelijke dag wordt de start van een nieuw snijtulpenseizoen gevierd. Tot en met eind april is de voorjaarsbloem weer verkrijgbaar in de meest verschillende soorten en kleuren.

Dutch Design Week 2016

Hovers' manual of things - Strijp / Piethein Eek

Hovers’ Manual of Things werd gepresenteerd tijdens de Dutch Design Week, van 22 tot en met 30 oktober in Eindhoven.

Floris Hovers toonde zijn werk vanuit een woonwagen op het terrein van Piet Hein Eek.

 

Boek: Hovers’ Manual of Things.

Handleiding bij een uniek ontwerpers-oeuvre

Ontwerper Floris Hovers heeft in de afgelopen twaalf jaar een kleurrijk, speels en verrassend oeuvre opgebouwd met een volstrekt eigen signatuur. Nu is er een boek over zijn werk en zijn kijk op ontwerpen. Even kleurrijk, speels en verrassend als zijn producten. En met een bijzonderheid: elk boek heeft een uniek, met de hand gedrukt omslag.

Frozen fountain

najaarsshow - Amsterdam

 

The Frozen Fountain

Najaars-show

Er zijn weer veel nieuwe objecten en meubels gearriveerd en dat willen wij laten zien. Zo presenteert Frederik Molenschot, naast verschillende unica, een spectaculaire kroonluchter. Werner Neumann toont zijn berkenschil dressoir, Floris Hovers een poëtisch stadsgezicht, Paul Salet zijn sculptuur meubels, Ted Noten enkele transparante stukken, Milan Pekar uit Praag weer nieuwe vazen, Claire Verkoyen haar schalen, Golran zijn tapijten, Yvonne Kroese van Wallstories een schitterend wandpaneel, enzovoort. 

Opening Vrijdag 7 Oktober  Van 17.00 > 19.30 uur.

 

 

 

 

Art The Hague

5 t/m 9 oktober - Den Haag

 

Art The Hague, de eigenzinnige beurs voor hedendaagse kunst, verrast in 2016 kunstliefhebbers en verzamelaars met een variëteit aan werk van zowel internationaal kunstenaars als jonge kunstenaars die nog niet zo lang geleden de academie hebben verlaten. Met een sterke selectie van 50 galeries voor hedendaagse kunst is de reguliere ‘line up’ van Art The Hague de moeite waard. Behalve gerenommeerde galeries als Livingstone Gallery, Galerie Ramakers en Galerie Pennings, nemen ook jonge galeries zoals Josilda da Conceicao Gallery en Twelve Twelve Gallery deel aan de beurs. Nouvelles Images uit Den Haag toont een solo-presentatie van het werk van icoon Auke de Vries (zie afbeelding). Het randprogramma van Art The Hague omvat onder meer de verkooptentoonstelling ATH Special Editions ‘kunst in oplage’, werk van jong talent, lezingen over hedendaagse kunst en rondleidingen langs toonaangevende kunstcollecties in de Haagse regio. Om bezoekers de gelegenheid te geven kennis te maken met verschillende schakels in de keten van de eigentijdse kunst, heeft Art The Hague in samenwerking met Gemeentemuseum Den Haag en Museum en Beelden aan Zee een programma opgesteld.

'BAL' op Paleis Soestdijk

Expositie - paleis Soestdijk

Ruim 40 toonaangevende kunstenaars en ontwerpers maken bezoek tot een feest

 Van zaterdag 25 juni tot en met zondag 25 september 2016 zijn Park en Paleis Soestdijk overgenomen door Bal!: een bonte stoet Nederlandse toonaangevende ontwerpers en kunstenaars waaronder Marcel Wanders, Richard Hutten, Edwin Oudshoorn, Marie Cecile Thijs en Ernest van der Kwast. Zij verleiden, verdraaien, verwonderen, verdringen en vermaken met spannende, gekke, vrolijke en ontroerende – vaak interactieve - kunstwerken die stuk voor stuk betrekking hebben op het paleis en zijn bewoners.

Het huis van een indrukwekkende lijst Oranje bewoners; van Lodewijk Napoleon, Willem II en Willem III tot Emma, Wilhelmina en Juliana die het paleis 70 jaar lang bewoonde. Nu staat Paleis Soestdijk leeg en wordt er een nieuwe bestemming voor gezocht.

Curator Anne van der Zwaag nodigde, in opdracht van Cultureel Organisatiebureau Artifex, veertig Nederlandse gevestigde en opkomende talenten uit de wereld van kunst, design,mode, architectuur, literatuur en fotografie uit voor deze unieke tentoonstelling. Zij maken speciaal voor het Bal! een nieuw werk op locatie, in het paleis en de tuinen van Paleis vaderlandse geschiedenis.

Het is Bal! op Paleis Soestdijk.

Van zaterdag 25 juni t/m zondag 25 september 2016

Toegangstickets 15 euro Voor actuele openingstijden check www.paleissoestdijk.nl  Amsterdamsestraatweg 1, 3744 AA Baarn