Hovers' Manual of Things

HOVERS' MANUAL OF THINGS

Dit jaar presenteert Floris Hovers zijn boek. Het boek neemt je mee in zijn wereld, het hoe? en waarom?, zijn manieren en inspiratie, vorm en kleurgebruik.

Ieder boek wordt voorzien van een unieke handgemaakt cover die in eigen werkplaats wordt vervaardigd.

Floris Hovers (1976) is geboren en getogen in het Brabantse Raamsdonksveer. Hij woont en werkt er nog steeds. De omgeving waar hij opgroeide is een voortdurende bron van inspiratie. De betonfabriek van zijn vader met alle machines en kranen, de boerderijen, de tractoren en karren waarmee het waterschap de polders onderhield, de zandputten, de naburige snelweg en de rivier de Donge. Ze zijn de bron van de producten die hij maakt: speelgoedauto’s, blokkendozen, slim geconstrueerde meubelen.

Hij werd opgeleid als ontwerper aan de Design Academy in Eindhoven, waar hij in 2004 afstudeerde. Zijn ontwerpen komen voort uit het proces van het maken: in zijn grote werkplaats bouwt, construeert en onderzoekt hij zijn ideeën in de derde dimensie. Omgeven door machines, materialen en een rijkdom aan probeersels, restanten en ‘gevonden voorwerpen’.

Kleur speelt een centrale rol in al zijn werk. Hij grasduint in de hele regenboog en weet met de resultaten een volkomen eigen sfeer op te roepen. Speels, gedurfd en verrassend, maar geworteld in een gekoesterd verleden. Daarmee raakt hij een snaar bij een groot publiek.

Zijn ontwerpen worden geproduceerd en op de markt gebracht door hemzelf of door producenten van naam, zoals het Italiaanse Magis. Daarnaast werkt hij in opdracht. Zijn werk brengt hem tot ver over de grenzen, zijn producten worden overal ter wereld verkocht. Maar Raamsdonksveer blijft de basis.

 

Hovers’ Manual of Things

Uitgave: Uitgeverij Boekschap / Floris Hovers

Harcover (handmade)

168 pagina’s

Nederlands/Engels

Auteurs: Marlies Hummelen, Floris Hovers

Vertaling: Working Words / Tanya Levy

Redactie: Marlies Hummelen

ISBN 978-94-90357-16-0

 

prijs 49,50 euro (inclusief verzendkosten)

Verkrijgbaar via Floris Hovers:

Verkoopinformatie:

vorm@florishovers.nl