Carter Vase

vaas

De typische beeldtaal van gegoten motorblokken, carters en (tandwiel) behuizingen vormden een basis voor het nieuwe ontwerp van Floris Hovers.
Waar motorblokken en behuizingen van overwegend aluminium of staal worden gegoten heeft Floris Hovers voor een ander materiaal en andere toepassing gekozen.
Namelijk die van gietklei en met als einddoel een vaas.

Motorblokken en behuizingen worden vaak afgedicht door middel van een pakking.
Bekend is de koppakking die voor de afdichting zorgt tussen het motorblok en de cilinderkop.
Door deze beeldtaal en het idee van afdichting te combineren met een herkenbare, iconische vaasvorm moet een tweedelige vaas ontstaan, waarbij het mogelijk is om diverse kleurcombinaties te maken.

De twee delen zijn door middel van een pakking en diverse schroefmomenten aan elkaar verbonden.
Het uiteindelijke beeld zal enerzijds herkenning opleveren maar zal anderzijds tot een vervreemd beeld leiden.

COR UNUM en Floris Hovers

De oorspronkelijkheid, toegankelijkheid en vakkundigheid van COR UNUM was voor Floris Hovers de reden om aansluiting te zoeken bij dit keramisch atelier.
Keramiek is zo’n speciaal vakgebied waar je goed voor gesteld moet staan en ervaring en kennis voor nodig hebt om iets te bereiken.
De eerste proeven en modellen heeft hij zelf vervaardigd maar daarna ging het erom om het verder te brengen en het op een hoger niveau te krijgen en dan moet er een specialist bij komen aldus Hovers.
De bedoeling is dat op korte termijn de eerste modellen vervaardigd gaan worden en het spannend zal zijn of het idee werkelijk mogelijk is.

 

Verkoopinformatie:

http://www.cor-unum.com


€ 355,00