SAAM

Deze ogenschijnlijk eenvoudige kast is opgebouwd uit losse kleurige boxen, aan weerszijde bijeengehouden door een strakke constructie van hout en touw.

door de losse onderdelen en verschillende afmetingen van de eikenhouten basis is het mogelijk om je eigen kast samen te stellen. De kast is sinds kort opgenomen in de nieuwe collectie van het meubelmerk Vrienden.

VRIENDEN, een nieuw designlabel en tegelijkertijd een innovatief verkoopconcept en sociaal designnetwerk, voortgekomen uit de wens design op een totaal andere manier bij liefhebbers te brengen: zij bekijken de meubelen niet in een traditionele winkel maar bij 'Vrienden', een landelijk netwerk van particuliere kijkpunten, te vinden via online platform en webwinkel.

Initiatiefnemers Eric & Paulien menen via deze ongebruikelijke setting - een authentiek en persoonlijk interieur - designliefhebbers een originele beleving te bieden, als alternatief voor het traditionele woonwinkelen. Door de meubelen direct aan de eindgebruiker te koppelen, blijft de designcollectie bovendien voordelig. Mocht de bezichtiging tot een aankoop leiden, dan ontvangt het kijkpunt een Vrienden-fee van 10%. VRIENDEN is het eerste sociale designnetwerk in Nederland.

Wij denken dat de traditionele aanpak van retail niet meer werkt. De winkel is een filter tussen ons en de consument en wat wij met VRIENDEN doen is: dit filter wegnemen. We vinden het heel-erg-leuk om te ontwerpen én om creatief te ondernemen. We willen dingen op onze eigen manier doen."

De meubelen en interieuraccessoires van de basiscollectie zijn ontworpen door door Eric & Paulien maar ook door andere ontwerpers die hun sporen hebben verdiend, zoals Liset van der Scheer,Floris Hoversen René Knip. De basiscollectie bestaat uit tafels, stoelen, kasten, bank LOT (het eerste meubel dat voor VRIENDEN werd ontworpen) en diverse accessoires. Eric & Paulien: "Bij LENTE deden we teveel zelf, bij VRIENDEN hebben we een team om ons heen gevormd waardoor wij ons kunnen blijven focussen op het ontwerpen van mooie meubelen.

De officiële launch van VRIENDEN is 1 september 2016

Verkoopinformatie:

http://vanvrienden.com

Vanaf € 1.595,00