Hovers' Manual of Things

Hovers’ Manual of Things.

Handleiding bij een uniek ontwerpers-oeuvre

 Ontwerper Floris Hovers heeft in de afgelopen twaalf jaar een kleurrijk, speels en verrassend oeuvre opgebouwd met een volstrekt eigen signatuur. Nu is er een boek over zijn werk en zijn kijk op ontwerpen. Even kleurrijk, speels en verrassend als zijn producten. En met een bijzonderheid: elk boek heeft een uniek, met de hand gedrukt omslag.

 

Steden, machines en speelgoed

Floris Hovers studeerde in 2004 af aan de Design Academy en is sindsdien zelfstandig ontwerper van een breed scala aan producten: speelgoed, meubelen en andere interieurproducten en unica. Zijn ontwerpen worden geproduceerd en op de markt gebracht door hemzelf of door producenten van naam, zoals het Italiaanse Magis. Ook werkt hij veel in opdracht. De ‘steden’ die hij daarnaast bouwt van restmateriaal uit zijn werkplaats, vinden inmiddels hun weg naar galeries en verzamelaars.

De omgeving waar Hovers opgroeide en nog steeds werkt – het Brabantse Raamsdonksveer, naast de betonfabriek van zijn vader – is een bron van inspiratie. Machines, tractoren, speelgoed van vroeger en het leven op het platteland: alles is terug te vinden in zijn werk. Zijn ontwerpen komen voort uit het proces van het maken: in zijn grote werkplaats bouwt, construeert en onderzoekt hij zijn ideeën in de derde dimensie. Kleur speelt daarbij een centrale rol. Niet als toevoeging op het laatst, maar als motor en inspiratiebron.

Hoe maak je van niets iets?

Hovers’ Manual of Things is de weerslag van deze eigen wereld en bouwt er tegelijk op voort. Het is een associatieve handleiding bij een individueel en tegelijkertijd universeel proces: hoe maak je van niets iets? Met een overvloed aan kleurige beelden vormt het een Hovers-product op zich. Bovendien drukte hij de omslagen zelf, elk in een eigen kleurcombinatie. Het resultaat is een uniek en inspirerend boek.

 

 

Hovers’ Manual of Things

Uitgave: Uitgeverij Boekschap / Floris Hovers

Oplage 500 stuks (genummerd)

softcover (elk exemplaar uniek en handgemaakt)

168 pagina’s

Nederlands/Engels

Auteurs: Marlies Hummelen, Floris Hovers

Vertaling: Working Words / Tanya Levy

Redactie: Marlies Hummelen

ISBN 978-94-90357-16-0

prijs: 55,00 euro (incl.verzendkosten binnen Nederland)

Verkoopinformatie:

vorm@florishovers.nl