Nationale tulpendag 2017

Floris Hovers ontwerpt pluktuin met 200.000 tulpen

Dutch Design op Nationale Tulpendag

 

Ontwerper Floris Hovers is verantwoordelijk voor de vormgeving van de reusachtige pluktuin met ruim 200.000 tulpen. Op zaterdagochtend 21 januari 2017 legden tulpenkwekers op de Dam in Amsterdam de ‘Dutch Design’-tuin aan; iedereen mocht gratis tulpen plukken.

 

Dutch Design

Het thema van de Nationale Tulpendag 2017 is ‘Dutch Design’. Nederlands ontwerper Floris Hovers maakte op verzoek van de tulpenkwekers het tuinontwerp. Hovers: “Mijn werk zet ik graag de schoonheid van de eenvoud centraal. De tulp is wat dat misschien wel de ultieme bloem. Voor het tuinontwerp heb ik bloeiende bollenvelden als uitgangspunt genomen. Lange rijen met volop kleur die weliswaar rechthoekig lijken, maar het vaak niet zijn. Dat komt ook terug in het tuinontwerp. Als knipoog naar de wonderlijke natuur zijn in de lange banen ook kleine vlakken met een kleurafwijking aangebracht.” In de tulpentuin is een mix van verschillende kleuren te zien: geel, oranje, rood, wit, roze en paars.

 

Nationale Tulpendag

Nationale Tulpendag, de derde zaterdag van januari, wordt voor het zesde jaar op rij gehouden. Op deze feestelijke dag wordt de start van een nieuw snijtulpenseizoen gevierd. Tot en met eind april is de voorjaarsbloem weer verkrijgbaar in de meest verschillende soorten en kleuren.